Kolumni Keudasta: Kehitämme ja kehitymme yhdessä

oksassa puhkeaa uusia lehtiä

Keuda

Keudalainen

Uncategorized

Yhteisöllinen

Kolumni Keudasta: Kehitämme ja kehitymme yhdessä

Julkaistu: 5.4.2023

Kehittäminen käsitteenä on laaja ja sille ei ole selkeää, yksiselitteistä määritelmää. Kehittämisessä on kyse olemassa olevan parantamisesta tai kokonaan uuden luomisesta. Kehittäminen voidaan jäsentää kahteen erityyppiseen lähestymistapaan eli perinteiseen suunnitelmalliseen kehittämiseen ja kokeilevaan kehittämiseen. Suunnitelmallinen kehittäminen on tyypillisesti tehokkain kehittämistapa asteittaisille uudistuksille (esim. vanhojen tuotteiden, prosessien tai palveluiden parantaminen), koska epävarmuustekijöitä voidaan poistaa etukäteissuunnittelulla. Kokeilevaa kehittämistä kannattaa puolestaan hyödyntää asioissa, joissa vaaditaan uuden ymmärryksen luomista käyttötarpeista tai ratkaisuista.

Kehittyminen on synonyymi sanoille kasvaminen, kasvu, kehitys, aikuistuminen, kypsyminen, yksilönkehitys. Jatkuva kehittyminen on nykyosaajan elinehto. Organisaatiolla, jossa työntekijöillä on lupa ja uskallus muuttua, kyseenalaistaa ja kehittyä, on loistavat mahdollisuudet menestyä. Jatkuva parantaminen koetaan tällöin koko työyhteisön tehtävänä, ei vain yksittäisten henkilöiden työnkuvana tai pakkopullana. Koko työyhteisön sitoutuminen jatkuvaan parantamiseen on tärkeää, sillä suuret kokonaisuudet koostuvat hyvin pienistä asioista. Jatkuva muuntautumiskyky vaatii resursseja, luovuutta, rohkeutta ja ennen kaikkea halua toteuttaa asioita. Organisaation johdon ensisijainen tehtävä on valaa motivaatiota ja rohkeutta henkilökuntaansa, jotta henkilöstö kykenee tunnistamaan muutostarpeet sekä kehittämään ja edistämään toimintoja parhaalla mahdollisella tavalla. Toki ihmiset suhtautuvat muutokseen yksilöllisesti ja motivoituvat eri asioista. Mutta jokaisen vastuulla on vaalia sellaista organisaatiokulttuuria, jossa uusilla näkemyksillä on suotuisat kasvuolosuhteet ja yhteisön tuki.

Keudassa kehittäminen ja kehittyminen ovat osa jokaisen arkityötä.

Oma ja tiimin osaaminen karttuu jokapäiväisessä työssä ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Tiimin toiminnan kehittäminen on jokaisen tiimiläisen vastuulla ja tavoitteet tähän määritellään yhdessä onnistumiskeskusteluissa. Keudassa on koko ajan menossa jonkin keskeisen toiminnon kehittäminen ja siihen työhön osallistuu laajasti henkilöstöä.

Keudan kehittämistä ja keudalaisten kehittymistä tuetaan erilaisilla kehittämishankkeilla ja -projekteilla. Meillä on useita sisäisiä kehittämisprojekteja, joiden tavoitteena on aikaansaada sujuvampaa toimintaa arkeen. Sen lisäksi Keuda on saanut ulkoista rahoitusta moneen hankkeeseen, joiden tavoitteena on kehittää erityisesti pedagogista toimintaa ja siten kartuttaa osaamista sekä parantaa asiakaskokemusta.

Kehittämisterveisin
Tiina Halmevuo, kehitysjohtaja


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 850 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 12 000 opiskelijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen järjestäjänä. Keuda katsoo tulevaan vuoteen vastuullisesti, kestävästi ja digitaalisesti. 

Keuda

Keudalainen

Uncategorized

Yhteisöllinen

Jaa sivu