After #Murros2024: Ota tekoäly käyttöön aitona mahdollisuutena
Digitaalinen
Keuda
Keuda-talo
Murros
After #Murros2024: Ota tekoäly käyttöön aitona mahdollisuutena
23.4.2024
Julkaistu: 23.4.2024
Keuda järjesti huhtikuussa 2024 #Murros-tapahtuman, jossa kuulimme monia mielenkiintoisia puheenvuoroja niin teknologia-alan kuin pedagogiikan asiantuntijoilta. Päivän aikana sukellettiin uudenlaiseen oppimiseen ja tulevaisuuden koulutusteknologioihin. Julkaisemme kevään aikana kirjoituksia tapahtumapäivän esityksistä inspiroituneina. Tällä kertaa kirjoituksemme käsittelee Antti Merilehdon esitystä Tekoäly arjessa.
Miksi tekoäly?
Tekoäly muuttaa maailmaa merkittävästi. Se tarjoaa työkaluja, jotka tekevät arjesta tehokkaampaa ja mielenkiintoisempaa. Tekoälyn avulla voimme säästää aikaa rutiineista, parantaa päätöksentekoa ja luoda uudenlaisia ratkaisuja haasteisiin.
Helppoja askeleita jokaiselle
Tekoälyn käyttöönotto on aihe, joka herättää uteliaisuutta ja kysymyksiä. Se voi vaikuttaa monimutkaiselta, mutta todellisuudessa se on täynnä mahdollisuuksia jokaiselle meistä. Keudassa haluamme rohkaista ja innostaa kaikkia tekoälyn hyödyntämiseen arjessa, työssä ja opiskelussa.
Tekoälytulkki Antti Merilehdon vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen
Keudan järjestämässä teknologinen #Murros2024 tapahtumassa, Antti Merilehto tarjosi käytännönläheisiä vinkkejä tekoälyn arkipäiväistämiseen. Hänen neuvojensa avulla voimme jokainen pohtia ja ymmärtää paremmin, miten tekoälyä voisimme hyödyntää:
- Tutustu perusteisiin: Aloita tekoälyn perusteista. Ymmärrä, mitä tekoäly on ja miten se toimii. Verkkokurssit ja webinaarit ovat hyvä tapa aloittaa.
- Kokeile työkaluja: Hyödynnä ilmaisia tekoälysovelluksia kuten ChatGPT, Microsoftin maksuton Copilot tai Google Gemini. Näiden avulla saat kokemusta siitä, miten tekoäly voi auttaa esim. tekstien kirjoittamisessa tai tiedon haussa.
- Integroi tekoäly omaan työhösi: Mieti, miten voisit hyödyntää tekoälyä omassa työssäsi. Onko tehtäviä, jotka tekoäly voisi automatisoida tai helpottaa? Aloita päiväsi esim. kysymällä vinkkejä töiden jakamiseen ja priorisointiin.
- Osallistu koulutuksiin: Tekoäly vaatii jatkuvaa oppimista. Osallistu työpajoihin ja seminaareihin, joissa voit syventää osaamistasi, oppia uusia taitoja ja verkostoitua muiden ihmisten kanssa.
- Ole utelias ja kokeileva: Tekoäly kehittyy koko ajan. Ole avoin uusille ideoille ja kokeile erilaisia sovelluksia ja työkaluja. Rohkaise kollegoitasi mukaan kokeiluihin, käykää keskusteluja, niin opitte ja oivallatte yhdessä.
Tekoälyn hyödyntäminen vastuullisesti
Kun otat tekoälyn käyttöön, on tärkeää muistaa vastuullisuus. On tärkeää varmistaa, että tiedot pysyvät turvassa ja niitä käsitellään eettisesti.
Antin sanoin: ”Syötä tekoälylle VAIN sellaista tietoa, jonka voit unohtaa kahvihuoneen pöydälle!”
Tekoälyn käyttöönotto ei ole vain teknologiaa, vaan myös mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Se tarjoaa välineitä, joilla voimme tehdä työmme paremmin ja tehokkaammin Rohkaisemme kaikkia tutustumaan tekoälyn mahdollisuuksiin ja ottamaan rohkeasti askeleita kohti tekoälyä hyödyntävää tulevaisuutta.
Keuda, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, on Suomen viidenneksi suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja, joka räätälöi opiskelijoilleen innovatiivisia, yksilöllisiä koulutus- ja valmennuspalveluita. 10 toimipisteessään ympäri Keski-Uuttamaata se tarjoaa innostavan ja yhteisöllisen ympäristön yli 12 000 opiskelijalleen ja 850 työntekijälleen. Keuda tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia tutkintoja ja koulutuksia, jotka valmistavat opiskelijoita menestymään työmarkkinoilla. Sitoutuneena vastuullisuuteen, kestävään ja digitaaliseen kehitykseen, Keuda vastaa jatkuvan oppimisen tarpeisiin koulutuksen alalla.