Koulutukset / Tekniikan alat /

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Leipuri-kondiittori | Elintarvikkeiden valmistaja | Lihatuotteiden valmistaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)

Elintarvikealalta herkut jokaiseen pöytään!

Leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorina valmistat kahvi- ja ruokaleipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.

Leipuri-kondiittorina voit työskennellä mm. pienleipomoissa, leipomoteollisuuden yrityksissä, konditorioissa, pitopalvelussa, suurkeittiössä, kahviloissa, kauppojen paistopisteillä sekä ravintoloissa. Työpaikan työajat voivat vaihdella paljon.

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.

Elintarvikkeiden valmistajana voit työskennellä mm. valmisruokateollisuudessa, viljojen ja kasvisten sekä lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiössä.

Lihatuotteiden valmistaja

Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessinvaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.

Lihatuotteiden valmistajana voit työskennellä mm. lihanleikkaamossa, lihavalmistetuotannossa, valmisruokatehtaassa sekä myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.

Keudassa tarjoamme sinulle kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla. Alan monipuoliset työpaikat ovat myös tärkeitä oppimisympäristöjä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopintoja on opintojen alussa noin kolmen kuukauden ajan 4–5 päivänä viikossa, myöhemmin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti työelämässä ja/tai oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8–16.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toimipiste

Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muut kuin oppivelvolliset maksavat itse opintokäyntien matkakulut, opiskelumateriaalin (n. 100–150 €) ja jalkineet (n. 100 €). Työvaatteet saa lainaan oppilaitokselta opintojen ajalle.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Kysy lisää!

Lindqvist Anne

Opettaja

+358504150790

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Leipuri-kondiittorina valmistat kahvi- ja ruokaleipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa.
Keuda elintarvikealan perustutkinto leipuri-kondiittori
Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä.
Keuda elintarvikealan perustutkinto elintarvikkeiden valmistaja
Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessinvaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita.
Keuda elintarvikealan perustutkinto lihatuotteiden valmistaja

Ajankohtaista alalla