Opiskele visuaalisen alan ammattilaiseksi!

Kuvallisen ilmaisun toteuttajana tunnet media-alan toimintaympäristön. Voit suuntautua joko visuaalisen viestinnän muotoiluun (graafinen suunnittelu), kuvataiteisiin tai valokuvaukseen.

Suuntautumisalojen sisällä voit kehittää ammattitaitoasi henkilökohtaisen kiinnostuksesi mukaisesti. Riippuen tutkinnon osa -valinnoistasi valmistuttuasi osaat graafisen suunnittelun toteuttamisen, kuvataiteen materiaalien ja menetelmien käytön, valokuvauksen ja kuvankäsittelyn toteuttamisen sekä valitsemiesi valinnaisten tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Opinnot antavat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja toimivat vankkana pohjana visuaalisen alan jatko-opintoihin.

Tarjoamme loistavat puitteet opiskeluun Keudan Pekka Halosen akatemiassa, idyllisen Tuusulan Rantatien tuntumassa. Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opintojen aikana pääset mukaan oppilaitoksen ulkopuolisiin projekteihin sekä opiskelijoiden yhteisnäyttelyihin. Pääset myös verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa. Voit opiskella päivätoteutuksena, päivä-monimuotototeutuksena ja työelämässä (oppisopimus- ja koulutussopimus). Opintojen aikana sinulla on mahdollisuus myös hankkia ja osoittaa osaamista Keudan osuuskunnan kautta.

Yksittäisen tutkinnon osan suorittaminen


Tarjoamme tutkinnon suorittamisen lisäksi myös mahdollisuuden hakeutua työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämiseksi suorittamaan tutkinnosta pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Niihin haetaan myös tutkinnon hakulomakkeella. Haastattelussa voit keskustella lisää mahdollisista tutkinnon osista ja niiden suoritusmahdollisuuksista.

Tutkintoon kuuluu myös audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, jonka opetusta on tarjolla toisessa toimipisteessä. Tutustu koko tarjontaan koulutushaussa.

Read more about the studies on Studyinfo

Tietoa koulutuksesta


Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Opintojen kesto tarkentuu henkilökohtaisessa suunnitelmassa.

Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).

Seuraava yhteinen aloitus on 8.1.2025, mutta aiemmasta osaamisestasi riippuen opintojen aloitus voi olla mahdollista myös syksyllä. Yksittäisiä tutkinnon osia voit aloittaa opiskelemaan joustavammin.

Opetusta on sekä lähiopetuksessa että monimuotokoulutuksessa on arkisin klo 9.00-14.30.

Lähiopiskelu

Lähiopiskelussa hankit osaamistasi oppilaitoksen oppimisympäristöissä. Lisäksi opiskelu voi sisältää esim. itsenäisiä- ja ryhmätyötehtäviä sekä verkko-opiskelua. Täydennät lähiopiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus.

Monimuoto-opiskelu

Monimuoto-opiskelussa hankit osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja eri tavoilla. Opiskelu voi sisältää esim. lähi- ja etäopiskelua, verkossa opiskelua sekä itsenäistä ja ryhmässä opiskelua. Täydennät opiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus. työnantajan kanssa.

Opiskele oppisopimuksella tai koulutussopimuksella

Kiinnostaako työpaikalla tapahtuva oppiminen? Oppisopimus ja koulutussopimus tarjoavat mahdollisuuden yhdistää työelämän ja opiskelun. Töitä tekemällä hankit osaamista. Lue lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.

Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille, jotka täyttävät koulutuksen edellytykset.

Edellytykset opiskelulle

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.

Monimuoto-opiskelussa etsit itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana.

Lue lisää kielitaitovaatimuksista, edellytyksistä ja muista opiskelijavalintakriteereistä.

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia opintojen päätyttyä opiskelijalle itselleen jäävistä oppimateriaaleista ja tarvikkeista. Oppimateriaali- ja tarvikemaksu on (n. 50 €/vuosi) + yksittäiset materiaali- ja tarvikeostot opiskelijan käytön mukaan. Mahdollisesti opiskelijan tarvitsemasta ulkoisesta tallennustilasta (n. 100 €) ja projekteista aiheutuvia satunnaisia matkakuluja (vapaaehtoiset matkat). Oppivelvollisuuden piiriin kuuluville (oppivelvollisille tai maksuttoman koulutuksen piiriin kuuluville) ei kustannuksia synny.

Hakeutuminen

Jatkuva haku

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Pekka Halosen akatemiaan hakeudutaan pääsykokeiden kautta (ennakkotehtävät ja ohjauspäivän haastattelu). Lähetämme ohjauspäivän kutsun ja ennakkotehtävien ohjeistuksen sähköpostiisi, kun olemme käsitelleet hakemuksesi. Valitettavasti kutsu menee usein roskaposteihin, joten tarkastathan myös roskapostisi. Ennakkotehtävät tulee palauttaa ennen ohjauspäivää.

Voit tutustua ennakkotehtäviin myös etukäteen: Ennakkotehtävät 2024 (pdf)

Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa siitä, kun täytät hakulomakkeen. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Jos olet kiinnostunut myös muista hakukohteista, kerro siitä hakulomakkeen lisätiedot -kentässä. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos. Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun.

Apply in rolling admission

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa voit hakea tämän tutkinnon lähitoteutukseen. Yhteishaku on vuosittain helmi-maaliskuussa. Yhteishaun hakemus täytetään Opintopolussa. Hakijan ohjeet yhteishakuun.