Boostia työuralle Jotpa-koulutuksilla
Valitse omaan alaasi tai kiinnostukseesi sopivia koulutustuokioita
Osaaja – tule perehtymään alasi uusiin tekniikoihin ja työkaluihin ja verkostoidu muiden ammattilaisten kanssa!
Tarjoamme napakoita työpajoja ja koulutustuokioita eri alojen ajankohtaisista teemoista. Kouluttautumalla saat uusia taitoja työhösi ja parannat urakehitys- ja työllistymismahdollisuuksiasi tulevaisuudessa. Jotpa-koulutus tarkoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) rahoittamia lyhytkestoisia koulutuksia, joiden tavoitteena on vastata työelämän osaamistarpeisiin.
Osallistu koulutuksiin, jotka sopivat omaan aikatauluusi ja vastaavat juuri sinun tarpeisiisi. Voit halutessasi osallistua joko yksittäisiin tai useampiin koulutustuokioihin. Koulutusten pääasiallinen kohderyhmä ovat työssä käyvät ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevat, pois lukien työttömät työnhakijat. Koulutustarjonta ja teemat vaihtuvat ja päivittyvät vuoden aikana. Alta löydät tällä hetkellä tarjonnassa olevat koulutukset.
Menneet Jotpa-koulutukset
Kuvittaminen Adobe Illustrator -ohjelmalla | 11.9.2024 ja 12.9.2024
Adobe Illustrator -koulutuksessa opit tekemään vektorigrafiikkaa ja hyödyntämään sitä yritysilmeissä, kuvituksissa, esitteissä sekä muussa viestinnässä. Työpajassa opit käyttämään Adobe Illustrator -ohjelmaa tehokkaasti luovien ideoiden toteuttamiseen. Koulutus sopii sekä aloitteleville että kokeneimmille graafisille suunnittelijoille ja kuvittajille, jotka haluavat kerrata tai päivittää Adobe Illustrator -osaamistaan.
Ääni markkinoinnissa | 18.9.2024
Tutustu markkinointiin äänen näkökulmasta! Työpajassa perehdytään äänen brändäykseen ja -tekijänoikeuksiin, puheen ja tekstityksen tuottamiseen tekoälyllä sekä äänen editointiin.
Adobe Premiere Pro-videoeditoinnin perusteet | 25.9.2024 ja 26.9.2024
Haluatko laajentaa osaamistasi videon jälkituotantoon?
Koulutuksessa opit editointiprojektin luomisen, peruseditoinnin, kuvakorjaukset ja äänen editoinnin.
Instagram markkinoinnissa | 9.10.2024 ja 10.10.2024
Miten luoda vaikuttavaa ja erottuvaa visuaalista markkinointimateriaalia
sosiaaliseen mediaan? Entä miten erottua joukosta? Työpajassa tutustut markkinoinnin uusimpiin trendeihin sekä siihen, miten voit hyödyntää tekoälyä somemarkkinoinnissa. Työpajassa viilataan omat somekanavat kuntoon sekä suunnitellaan digimainoksia ja niiden toteutusta somekanaviin hyödyntäen Adoben ammattilaisohjelmia. Sen vuoksi sinulta toivotaan perusosaamista jostain
Adobe-tuoteperheen ohjelmasta esim. InDesign, Illustrator tai Photoshop.
WordPress-sisällön luominen | 24.10.2024 ja 25.10.2024
Työpajassa perehdyt verkkosivuston tekemisen perustoimintoihin WordPress-julkaisujärjestelmällä. Opit miten voi luoda organisaation graafisen ilmeen mukaiset sivut ja miten niitä voi ylläpitää. Tutustut myös hakukoneoptimoinnin ja web-analytiikan perusteisiin. WordPress-alustan käyttö ja perusteet sisällöntuottajille. Ei vaadi koodaustaitoja.
Adobe After Effects – animoitu kuvitus | 30.10.204 ja 31.10.2024
Herätä kuvituksesi eloon! Koulutuksessa keskitytään kuvitetun animaation hallintaan, jolloin staattiset elementit muuttuvat liikkuviksi. Liike lisää tarinankerrontaa ja kuvituksen kiinnostavuutta. Työpajassa opit käytännön taitoja ja tekniikoita, joita tarvitaan kuvituksen animointiin. Koulutus sopii graafisille suunnittelijoille ja kuvittajille.
Midjourney – Generatiivinen kuvanluonti | 6.11.2024 ja 7.11.2024
Midjourney haltuun! Työpajassa opit käyttämään Midjourneyta ideoinnin ja brändi-identiteetin mukaisen kuvituksen työkaluna. Kahden illan aikana pääset käytännössä kokeilemaan, kuinka Midjourney voi olla avuksi luovassa työssä. Työpajassa opetellaan hallitsemaan kuvanluontia Midjourneyllä ja tutustutaan sen eri mahdollisuuksiin käytännön case-esimerkkien avulla.
Koulutus on suunnattu luovan alan työn tekijöille ja kaikille generatiivisesta tekoälystä kiinnostuneille.
Adobe After Effects – Logo- ja tekstianimaatio | 13.11.2024 ja 14.11.2024
Haluatko herättää brändisi eloon ja tehdä vaikutuksen asiakkaisiin? Kineettinen tekstianimaatio on avain. Graafisen suunnittelun, markkinoinnin ja viestinnän maailmassa se on suosittu tapa tehdä teksti visuaalisesti kiehtovaksi ja vuorovaikutteiseksi. Työpajassa opit käytännön taitoja ja tekniikoita, joita tarvitaan tekstien ja logojen animointiin.
Yrityksen markkinointi tänään ja huomenna | 18.9.2023
Millaisilla toimintamalleilla ja välineillä markkinointia voi tai pitäisi tehdä? Miksi niin paljon puhutaan tiedolla johtamisesta, datan keräämisestä ja dataperusteisesta markkinoinnista? Mitä asiakkaista pitäisi ylipäätään tietää, mitä pitäisi kerätä ja miten? Miten kehitän yrityksen markkinointia ja asiakkuudenhallintaa systemaattisesti, budjetit ja aikataulut huomioiden?
Webinaarin avulla saat läpileikkauksen yrityksen markkinoinnin välttämättömään työkalupakkiin ja yrityskentässä suosittuihin toimintamalleihin. Saat kokonaiskuvan siitä, miten markkinoinnin kehittämistä voi suunnitella, projektoida ja myös mitata. Lisäksi saat konkreettisia vinkkejä ja askelmerkkejä jatkoon, kun lähdet valitsemaan ja ottamaan markkinoinnin työkaluja ja toimintamalleja käyttöön yrityksessäsi. Webinaarin asiantuntijana on Avidly Oyj:n asiakkuusjohtaja Juha Sorjonen.
Kestävyysraportointi (CSRD) | 24.10.2023
Pääset kuulemaan kestävyysraportointi-asiantuntijan kertomana, mitä kestävyysraportoinnilla tarkoitetaan, mistä siihen on päädytty, mihin sillä pyritään ja mistä yleisistä velvoitteista ja ESG-osa-alueista kestävyysraportointi koostuu. Tämän lisäksi saat tietoa siitä, miten kestävyysraportointi linkittyy muihin vastuullisuuden viitekehyksiin, kuten Global Reporting Initiative (GRI) ja Sustainability Accounting Standards Board (SASB). Webinaarin aikana pääset keskustelemaan yleisesti yritysvastuusta ja sen käytännön vaikutuksista työhön. Webinaarin asiantuntijoina ovat Code of Conduct Companyn Niina Ratsula ja Sanna Kalliokoski.
HR:n rooli työyhteisössä | 29.11.2023
Saat kokonaiskuvan henkilöstön työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen liittyvistä asioista. Perehdyt mm. seuraaviin teemoihin: työterveyshuolto, työsuojelu, työpaikkaselvitys ja työpaikan epäkohdat ja niiden käsittely. Webinaarin aikana pääset keskustelemaan erilaisista henkilöstöhallinnon, talouden ja työhyvinvoinnin mittareista ja niiden merkityksestä. Koulutuksen asiantuntijana on Amaindo Oy:n Mari Tulisola.
Monimuotoisuus työyhteisössä ja asiakaskohtaamisissa | 20.3.2024
Työelämä muuttuu, kansainvälistyy ja monimuotoistuu. Meistä jokainen on yksilö, erilainen kuin toinen. Innostu ja lähde tähän maailmaan mukaan. Monimuotoisuutta kohtaamme joka paikassa: asiakaspalvelussa, yhteistyökumppaneissa, työyhteisössä esihenkilöissä ja alaisissa.
Monimuotoisuus ei ole vain kulttuurista rikkautta, vaan se on tämän lisäksi paljon muuta. Monimuotoisuuteen kuuluvat myös muun muassa tavat ja arvot, historia, työkulttuuri, sukupuoliroolit, uskonto, kulttuuri, rooli työyhteisössä ja toimintakyky, niin fyysinen kuin psyykkinenkin.
Näitä asioita käsittelemme monimuotoisuus voimavaraksi webinaarissa. Liity mukaan ja saa uusia ideoita, millainen rikkaus monimuotoisuus voikaan olla. Tähtäimessä Tasa-arvoinen rinnakkaiselo ihmisten erilaisuudesta rippumatta.
Millainen on saavutettava kirjasto? | 10.8.2023
Tässä koulutuksessa saat lisätietoa kirjastojen saavutettavuudesta ja yhdenvertaisuudesta ja kuulet käytännön esimerkkejä saavutettavien sisältöjen tuottamiseen.
Tekijänoikeuskysymykset kirjastotyössä | 24.10.2023
Miten kirjastot ovat käytännössä ratkoneet kirjallisuuden, kuvituksen, elokuvien ja musiikin käyttämiseen liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä? Minkälaisia lupia ja sopimuksia asiassa tarvitaan?
Kirjastoammattilaisten puheenvuoroista saat käytännön vinkkejä kirjavinkkauksiin, elokuvien esittämiseen kirjaston tiloissa sekä musiikkiaineiston ja elävän musiikin esittämiseen kirjaston tilaisuuksissa ja tapahtumissa tekijänoikeuksien näkökulmasta.
Asiakaskohtaamiset englannin kielellä | 31.10.2023
Miten sujuu asiakaskohtaamiset englannin kielellä? Kaipaatko käytännön tilanteisiin kertausta ja vahvistusta? Kirjastoenglantipäivässä pääset harjoittelemaan englanninopettajan johdolla asiakaspalvelusanastoa ja fraaseja erityisesti kirjastojen näkökulmasta.
Asiakaskohtaamiset ruotsin kielellä | 21.11.2023
Miten sujuu ruotsin kielen käyttäminen asiakaspalvelutilanteissa? Haluaisitko kerrata jo osaamaasi ja oppia uutta kirjastoalan sanastoa ja asiakaspalvelufraaseja työssä hyödynnettäväksi? Kirjastoruotsin rohkaisupäivässä saat tietoa myös ruotsin kielen asemasta Suomessa erityisesti kirjastopalvelujen näkökulmasta. Kaksikieliset kirjastoammattilaiset opastavat ja rohkaisevat ruotsin kielen käyttämiseen kirjaston arjessa sekä vinkkaavat ruotsinkielistä lukemista.
Asiakaspalvelun, asiakaskokemuksen ja tarjoilun ABC | 31.12.2023
Teema-koulutuksen aikana opiskelija hankkii lisää työssään tarvittavaa uutta osaamista onnistuneeseen asiakaspalveluun kuuluvista asioita ja toimintatavoista. Hän oppii, kertaa tai palauttaa mieleen onnistuneeseen asiakaskokemukseen vaikuttavia asioita.
Lisää kestävän ruokatalouden osaamista | 8.3.2024, 10.4.2024
Johdatus kestävään kehitykseen (Teams) & Kestävä ja vastuullinen ruokapalvelu arjessa:
Koulutusten tavoitteena on hankkia lisää osaamista kestävän kehityksen periaatteista ja vastuullisista toimintatavoista ruokapalvelualan työssä. Kestävän kehityksen ajattelua sovelletaan omalle työpaikalle ja työtehtäviin. Koulutus sisältää työpaikan tarpeiden mukaisia työpajoja. Hankkia ajankohtaista erityisruokavalio- osaamista soveltaen omaan työhön. Esim. kasvis ja vegaani, laktoositon ja vähälaktoosinen, maidoton, keliakia vilja-allergia, ruoka-aineallergiat, diabetes, muut erityisruokavaliot, erityisruokavaliot ammattikeittiössä.
Erityisruokavalio-osaamista eri työtehtäviin | 31.1.2024, 4.2.2024, 11.3.2024
Koulutuksen tavoitteena on hankkia ajankohtaista erityisruokavalio- osaamista soveltaen omaan työhön. Esim. kasvis ja vegaani, laktoositon ja vähälaktoosinen, maidoton, keliakia vilja-allergia, ruoka-aineallergiat, diabetes, muut erityisruokavaliot, erityisruokavaliot ammattikeittiössä.
Perehdytyskoulutus matkailu- ja ravitsemisalan työpaikkoihin & työhön | 4.2.2024, 21.2.2024, 13.3.2024
Koulutuksen tavoitteena on perehtyä matkailu- ja ravitsemisalan työhön ja työsuorituksiin. Oppia miten ruokaravintolan, kahvilan tai suurkeittiön erilaiset koneet ja välineet toimivat sekä oppia mitä tarkoittaa omavalvonta. Hankitaan osaamista asiakaspalvelusta ja kassatoiminnoista. Sopii keittiöihin, kahviloihin ja asiakaspalvelutyöhön aikoville työhön perehtymiseen esim. kesä- tai extratöitä ennakoiden.
Robotiikan käytön perusteet | 9.9.2024-11.9.2024
Robotiikan käytön perusteet | 14.10.2024-16.10.2024
Robotiikan käytön perusteet | 11.11.2024-13.11.2024
Asiakaspalvelun käytänteet, tuotetuntemus ja hiusten muotoilun perusteet | 5.3.2024
Hiusten leikkausten perusteet (hiusten leikkaus saksilla) | 12.3.2024
Hiusten leikkausten perusteet (hiusten leikkaus tallan avulla) | 26.3.2024
Partakäsittelyiden perusteet | 2.4.2024
Hiusten kampaamisen perusteet | 16.4.2024
Maksavatko Jotpa-koulutukset?
Koulutukset ovat maksuttomia.
Koulutukset ovat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamia. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.