Tekoäly asiakaspalvelualalla
Tekoäly (AI) tuo asiakaspalvelualalle ennennäkemättömän tehokkuuden ja innovaation. Tämä muuttaa konkreettisesti tapaa, jolla asiakaspalvelualalla hoidetaan asioita.
Yritykset ja organisaatiot tarvitsevat henkilöitä ketkä tietävät, osaavat ja koordinoivat tekoälyn vastuullista ja tehokasta käyttöä. Tämä koulutusohjelma tarjoaa henkilöille käytännönläheiset tiedot ja taidot tekoälyn soveltamiseen ja käyttöön työssä.
Jokainen on oman työnsä paras asiantuntija, ja parhaat ideat tekoälyn hyödyntämiseen tulevat itse tekijöiltä. Tekoälyavusteisia työkaluja voidaan parhaimmillaan päivittää tai luoda jopa minuuteissa. Tässä koulutuksessa opitaan tätä konkreettisesti!
Tekoäly kuuluu kaikille! Erityisesti EI TEKNINEN HENKILÖ voi olla se, joka keksii ja luo fiksuja käyttökohteita. Tämä toiminta- ja ajattelumalli muuttaa organisaatiokulttuuria, liiketoimintaa, prosesseja ja toimintatapoja merkittävästi. Mahdollisuuksia tunnistetaan työn ohessa, ja siirtymä konkreettisten hyötyjen maailmaan tapahtuu jopa hetkessä. Tässä koulutuksessa opitaan tätä konkreettisesti!
Opetamme, että eettisen ja vastuullisten AI-käytäntöjen varmistaminen on kaikessa aina ykkösenä!
Tekoälyn ammattiosaaja koulutusohjelma on enemmän kuin pelkkä tietopaketti tekoälystä. Se on matka uudenlaiseen ajattelu- ja toimintatapaan, jossa tekoälyn olennaisesta käytöstä tehdään konkreettista ja päivittyvää.
Koulutus on osa KeudaPRO:n Tekoälyn ammattiosaaja- koulutuksia.
Koulutuksen toteuttajat
Koulutusohjelman pääkouluttajana toimii Tekoälykeskuksen Erno Pakarinen. Toteutuksesta vastaavat yhdessä asiantuntijoidensa kanssa KeudaPRO, Tekoälykeskus, Berggren sekä Tekoälykonsultit.

Tietoa koulutuksesta
Koulutusohjelma keskittyy käytännönläheiseen toimintaan, jossa tekoälyn eettiset ja vastuulliset käyttöperiaatteet tulevat tutuiksi ja jossa ihmiset sekä kulttuuri ovat keskiössä. Ohjelman ytimessä on tekoälyn toiminnallisuusajattelu, niin kutsuttu ’tekoälyn kultainen lanka’, joka tarjoaa ratkaisuja haastaviinkin kysymyksiin.
Esimerkkejä käsiteltävistä aiheista
- Kuinka tekoälyä voi päivittää konkreettisesti oman työn tueksi?
- Miten navigoida jatkuvasti kasvavassa tekoälytarjonnassa?
- Kuinka kollegat saadaan mukaan muutokseen luontevasti?
“Tekoälyn käyttö on fiksua, emmekä halua enää palata vanhoihin, hitaampiin toimintatapoihin”.
- Konkreettisen opiskelun ajatus on:
Tekoäly on ihmisen apuri = Tekoälyapuri (kulttuuri/ajattelu) loistaa läpi ohjelman. Voi kumpa sitä olisikin työtehtävään, tiimille, eri hankkeeseen apuri joka pystyy oikeasti jeesaamaan. Kyllä. Koulutuksessa suunnitellaan, luodaan ja päivitetään tekoälyapureita ja tekoälyagentteja sinulle työkaluiksi.
- Koulutuksessa käydään läpi useita tekoälysovelluksia- ja toiminnallisuuksia. Konkreettiset tehtävät voi tehdä myös ilmaisilla työkaluilla. Opiskelija voi halutessaan ottaa opiskelun aikana omakustanteisesti käyttöön myös maksullisia tekoälytyökaluja tai käyttää työnantajan tekoälytyökaluja luvan kanssa.
Vastuullisuus, eettisyys, tietoturva, tietosuoja sekä lainsäädännöt ovat erittäin korostettuna koulutusohjelmassa.
- Ryhmäajattelu: Miten koordinoidaan tekoälyn käyttöä niin, että osaaminen tai hiljainen tieto ei enää katoa organisaatioissa henkilömuutoksien johdosta (esim. eläköityminen)?
- Nopeatempoisen tekoälyn käyttöönottokulttuurin mallit.
Olennaisimmat hyödyt ja toiminnallisuudet tekoälystä välittömään käyttöön eettisesti, vastuullisesti ja tietoturvallisesti.
Mallit toimivat suoraan tai verkkaisen tekoälyn käyttöönoton rinnalla fiksusti- ja luotettavasti.
- Koulutuksen workshopeissa ja tehtäväosuuksissa suunnitellaan, luodaan ja päivitetään tekoälypohjaisia työkaluja opiskelijan työn tarpeisiin, jotka aidosti tukevat arjen työtä.
- Oppitunnit: Koulutusohjelman laajuus on 32 tuntia peruskoulutusta ja 12 tuntia suuntautumiskohtaisia ja vapaavalintaisia opintoja, yhteensä 44 tuntia noin 4 kk aikana.
- Tehtävät: Opiskelija voi suoraan sitoa tehtävät organisaation tarpeisiin ja tulevaisuuteen, mikä varmistaa, että opiskelu on relevanttia ja hyödyllistä.
- Oma opiskelu: Omaa opiskelua voi tehdä lisäksi aiheisiin, joihin haluaa syventyä oman aikataulun puitteissa.
- Keskustelut valmentajan/koutsin kanssa. Opiskelijalla on mahdollista sparrata valmentajan kanssa 1-to-1 kahden tunnin ajan koulutuksen aikana esim. omien tekoälytyökalujen päivittämisistä, tai tehdä vaikka workshoppia tekoälytyökalujen rakentamista yms. tarve, käytäntö ja personointi edellä.
Suoritettuaan koulutuksen henkilöllä on Tekoälykoordinaattorin (AI-coordinator) valmiustaso (koordinointi) ja suoritetusta koulutuksesta saa todistuksen jonka voi liittää esim. LinkedIN profiiliin ID-numerolla.
- Opiskelijalla on mahdollista päivittää osaamista koulutuksen suorittamisen jälkeen Tekoälypäällikkö (AI-manager) tasoon jatko-opinnoilla (managerointi, johtaminen, kehitys)
- Tekoälykoordinaattorin valmius/roolitus on yleensä sivutoiminen tai osa-aikainen pääasiallisten työtehtävien rinnalla eri työyhteisöissä.
Koulutuspäivien teemat
- Koulutusohjelma, suuntautumiset, startti, orientoituminen
- Eettisen ja vastuullisten AI-käytäntöjen varmistaminen (1 osa)
- Tekoälyn toiminnallisuusajattelu | Tekoälyn kultainen lanka
- Tekoälysovellukset | Toiminnallisuus- ja käytännöllisyys vaihtoehdot, workshop
- Tekoälyapurit | määrittelyworkshop
- Tekoälyagentit | määrittelyworkshop
- Eettisen ja vastuullisten AI-käytäntöjen varmistaminen (2 osa)
- Uusi osaaminen, uudet toimintatavat jalkauttaminen | määrittelyworkshop
- Suuntautumiskohtaiset teemapäivät (2 osuutta), case esimerkkejä, workshoppeja, vierailevia puhujia, konkretiaa.
- Vapaavalintainen teemapäivä (erikoistuminen, workshop-päivä…)
Koulutusohjelman teemapäivät ja vapaavalintaisen teemapäivän ajankohdat vahvistetaan valmentajan ensimmäisen 1-to-1 sparrauksen jälkeen. Sparraus on yleensä ennen koulutuksen kolmatta osuutta.
Kevään 2025 aloitus
- 7.5.2025
Syksyn 2025 aloitukset
- 19.8.2025
- 9.9.2025
- 14.10.2025
- 11.11.2025
Ohjelmien tarkemmat aikataulut löytyvät Ilmoittaudu koulutukseen -painikkeen takaa. Koulutukset toteutetaan etäopetuksena Teamsissa.
Mikäli aikataulu ei sovi sinulle ja haluaisit osallistua koulutukseen, olethan meihin yhteydessä.
Tämä koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään tekoälyä työssään ja organisaationsa kehittämisessä.
Se sopii erityisesti
- Asiakaspalvelualan ammattilaisille, jotka haluavat pysyä kehityksen kärjessä ja hyödyntää tekoälyä tehokkaasti.
- Esihenkilöille ja tiiminvetäjille, jotka haluavat ymmärtää tekoälyn mahdollisuuksia ja johtaa sen käyttöönottoa organisaatiossaan.
- Asiakaspalvelualan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää asiakaspalvelua ja operatiivista tehokkuutta tekoälyn avulla.
- Prosessien ja toimintatapojen kehittäjille, jotka haluavat optimoida työnkulkuja ja löytää uusia ratkaisuja tekoälyn avulla.
- Ei-teknisille ammattilaisille, jotka haluavat oppia tekoälyn perusteet ja löytää sille fiksuja käyttökohteita arjen työssä.
Osallistumismaksu on 2370,00€ (alv. 0%). Koulutuksen osallistumismaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä yhdessä erässä tai työnantajan maksaessa laskulla joko yhdessä tai kahdessa erässä. Maksutapa ja laskutuserät valitaan ilmoittautumislomakkeella.
Peruutusehdot
Koulutuksen osallistumismaksu maksetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai työnantajan maksaessa laskulla. Peruutusehdot.