Keravan Sarviniitynkadulla sijaitsevassa opetusravintola Opérassa on huikea tekemisen meininki! Ravintola ja sen yhteydessä toimiva kahvila avautuivat jälleen 23. elokuuta 2022 Järvenpään Sibeliuksenväylän ravintola- ja catering-alan opiskelijoiden ja henkilöstön toimesta.
Kannattaa käydä paikan päällä lounastamassa tai vaikka nauttimassa kupillinen kahvia leivonnaisen kera. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14 välisenä aikana. Voimassa oleva menu löytyy
täältä!
Ensimmäinen menu on tullut tutuksi ravintolassa työskenteleville kokkiopiskelijoille jo viime keväältä, kun he työskentelivät opetusravintola Paatelassa Järvenpäässä. Keudan kokkiopiskelijat
Endurance,
Joona,
Santeri,
Sara ja
Veeti kuvailevat tämänhetkistä listaa elegantiksi ja monipuoliseksi. Paikan päällä pääsee nauttimaan laadukkaan alku-, pää- ja jälkiruoan edullisesti.
”Toivommekin, että asiakkaita kävisi enemmän ja enemmän, jotta saisimme pidettyä sellaista tekemisen rytmiä yllä”, Veeti sanoo.
Opérassa opiskelijat pääsevät tekemään monipuolisesti ravintola-alan tehtäviä. Opiskelijat työskentelevät pienissä ryhmissä eri pisteillä. Jokainen pääsee vuorollaan toteuttamaan alku-, pää- ja jälkiruokien tekoa sekä ravintola Opéran henkilökunnan lounasruoan valmistusta. Lisäksi opiskelijat valmistavat itse kahvilatuotteet ja toisinaan he myös tarjoilevat salissa.
”Täällä on iso keittiö ja tilaa työskennellä sekä välineet ovat kunnossa. Kiva kokeilla myös erilaista, kun täällä on avokeittiö”, Sara kuvailee.
Viikkoihin sisältyy myös esihenkilövuoroja. Viimeksi esihenkilötehtäviin tutustui kokkiopiskelija
Otso. Tehtäviin kuuluu muun muassa raaka-ainetilauksia, jälkitöiden tarkistusta sekä vuorolistojen päivitystä.
Artikkeli jatkuu kuvien alla.
Kaikki tehdään itse – Käsin tekemistä ja uuden keittiön haltuunottoa
Tällä kokoonpanolla opetusravintola Opéra on avoinna 13. lokakuuta 2022 saakka. Kokkiopiskelijoiden kanssa paikan päällä työskentelevät ammattiohjaajat
Lasse Lindström ja
Sini Ainasto sekä opettajat
Elina Karvinen ja
Kari Pulkkinen.
”Kaikki on mennyt paremmin kuin on odottanut. Eilen oli vähän hiljaisempaa, mutta tänään on ollut jo selkeästi paljon enemmän asiakkaita”, Lasse kuvailee toisena aukiolopäivänä.
Kun viime keväänä opetusravintola Paatelan menuta vaihdettiin viikon välein, nyt on siirrytty vaihtamaan lounasmenuta kahden viikon välein. Tällä pyritään siihen, että opiskelijat pääsisivät tekemään mahdollisimman paljon kaikkea, jonka myötä rakentuu kokonaisvaltaisempaa näkemystä ravintolatyöskentelystä. Menuissa painotetaan sitä, että kaikki tehdään itse.
”Esimerkiksi seuraavaan listaan tulee ihan klassikoita. Niissäkin tehdään kaikki itse aina lihapullista haukiwallenbergeihin ja kastikkeisiin. Tässä opetetaan sitä käsin tekemistä”, Lasse kertoo.
Sini ja Elina ovat hyvillään erityisesti siitä, että ravintola- ja catering-alan opiskelijoiden on mahdollista päästä erilaisiin oppimisympäristöihin jo pelkästään Keudan omissa tiloissa.
”Se, että opiskelijat pääsevät toimimaan myös kahvilassa, tuo kivan lisän toimintaan”, Sini sanoo.
”Kokin ammatin ja oppimisen kannalta on merkittävää, että tässä opitaan myös uuden keittiön haltuunottoa. Nyt me jo pyöritämme tätä paikkaa, vaikka olemme juuri tulleet rakennukseen”, Elina iloitsee.
Opetusravintola Opéra,
Sarviniitynkatu 9, Kerava.
Kahvila ma-pe klo 8.15 – 14.15
Lounas ti-pe klo 11 – 14
Seuraa
Facebookissa!